Alunpittäen minnuu kiinnosti miten se Sampo askarrellaan..en oo vieäkkää kokkoomisohjetta löötännä..perskule. Oon mie kyllä usseimman hauenkii pilkkinnä ja yrittänä leukaluista tehä kanteletta, va ei oo sekkää vielä onnistunna.

Eriyisen innostunu mie oon siitä kohtauksesta missä Ilmarinen suorittaa niitä tehtäviä jotta suapi sen morsmaikun, vähä niinkun temppurata. Ei perskuta, ole tämän päivän ukkoloista "kyntämään kyistä peltoo", ei "suistammaan Tuonelan karhua" saatikka "kalastammaan Tuonelanjoesta".

Kuiteskii miun ehoton sankari on Lemminkäinen, melekonen Alfa-uros, sannoohan sen jo nimikii, hänen kanssa kyllä lempi leiskus, niihh..

Va, siäliks käypi sitä Väinämöistä ko ei hiä akkoo suannu ikinä, kukkan ei huolinna. Ja melko traakisesti nii moni nainen tappo ihtesä hukuttautumalla, höh.

Yks kohtaus tuntui tutulta..se missä se Martta syö puolukan ja tulloo raskaaks ja synnyttää pojan tallissa, en vua sua mieleen missä oon kuullu vastaavan tappauksen..

Jahhaas, mie runnoilen vuan niitä tankero-runoja, joten en laeta synttärikortteihin:

"
Kyty kynnöltä tulevi, appi aitojen panolta,
urohosi ulkotöiltä, kaunosi kasen ajolta:
vieminen vesiropehut, käsipyyhe kantaminen,
alaha kumartaminen, mielilause lausuminen
."

Kalevala koruja mieulla ei ole, vaekka rautalankaa kyllä löytys liiterin nurkista..pitänee joskus joutessaan jonkunlainen kyhhäys väsätä. Miulla on sitten senkin eestä taidetta. Kahos ko miulla ol semmonen kalevala-aiheinen seinäkalenteri, mie teippasin ne kuvat liiterin seinälle. Se on muuten vuojelta 1988, mie tiijän siks ko en tohkeissani muistanut leikata niitä päiviä poijes..vai olikohan sakset jossain askartelemassa??

Juu, mie taon nyt ihteni Hiidenkivelle, lepposaa päivän jatkoo.

Hilima von-hilimava :}