Voisin heti aluksi mainita, että tulossa on pelkkää paskaa ja voinette siirtyä vaikkapa takapihalle haravoimaan lehtiä, saanette siitä enemmän mielenrauhaa ja tulee sekin asia hoidettua..

Nimittäin..tänään vietämme vaihtari-päivää ja vaihdamme mullat..ah..niin freesinä säilyneille viherkasveillemme, kukillemme ja muille juurisellereillemme, joita olemme suurella rakkaudella hoivanneet ja kasvattaneet.

Helpoiten se tapahtuu vaihtamalla multaa a) lähinaapurisi kanssa. Mikäli jostain syystä naapurisuhteet hiertävät (herätys jou.m), voit tehdä vaihtarit läheisen multaläjän tai kukkapenkin kanssa. Tosin silloin tarvitset apuvälineeksi kottikärryt, lastenrattaat, vaunut, rollaattorin tai vastaavan.

Aloitetaan kippaamalla kasvit sanomalehden päälle ja mättämällä multa jätesäkkiin. Kohta a) vaihda jätesäkki naapurisi kanssa. Kohta b) jou.m-metodi..valitsemallasi apuvälineellä roudaat jätesäkin läheisen multaläjän/kukkapenkin läheisyyteen ja suoritat vaihdon lapiota apuna käyttäen.

Ruukun pohjalle voit laittaa Tenan imemään ylimääräisen veden, jos joskus sattuu vahinko ja lorahtaa liikaa. Sitten vaan kasvit ja multa ruukkuun. Mysna voi antaa värjättyjen Tenojen ruukun-koristelu-vinkkejä myöhemmin.

Joitain pikku niksejä eri kasvien suhteen ruukuttamisen yhteydessä..Annansilmää kehoittaisin käsittelemään varoen, Ahkera-Liisaa tunnustusta antaen, Paavalin kukkaa tietyllä hartaudella, mutta Anopinkieli kestää ronskejakin otteita. Juorulta katkaisisin enimmät rönsyt ja Kajavan-palmu ei vaadi mitään erikois käsittelyä..'lunta tulee tupaan' joka tapauksessa.

Vaihtelemisiin..

Hilima von norjan-angervo :}