Kirjoittanut: HilimaVon   17.10.2008  klo 18.01
       
Terveisiä Jänkhältä !!

Jäi syyskuun kerhoilta pitämättä ko..siinä käv niin..jotta tuli kesäaikana reviteltyä sen verraan ehyesti että tuo kääshi puoli alako vilkuttammaan punasella. Miun ol pakko lähtee Lappiin vuolemaan kultaa, vai huuhtelemmaankos se on, joka tappauksessa, mie männä pörräytin pohjosseen.

No niin, nämä Jänkhä-pellet sano miulle jotta nyt (eli sillon) on ruska-aika ja silloin on nautittava ruskasta eikä sillon tehä töitä. Kyllähän se miulle kävi ja mie lähin siltä seisomalta viinakauppaan hakemaan Ruskaa, saatana..siinä män koko syyskuu nautiskellessa Ruskaa.

Tuli siinä tutustuttua paikallisiin lapikkaisiin..ykskii Nätti-Jussi, perkkeles jätkä oli ko liiterin seinästä revästy päre, niihh siinä ol melekosen rettee jätkä..Tuli hänenkii kanssa vaellettua usseempi "poron kusema" vaikka hiä nilkutti ouvosti.. Sain siitä kyllä oivan aatoksen; miun uus kuhtumanimi on sitte jatkossa Nätti-Hilima..

Mie en oikein muista miten mie tapasin Huttu-Ukon..jonkinlainen mielikuva ois jotta oltiin yhen Tundra-Hurun kanssa Pyhätunturin juurella ja saatanaus, minulta lipsahti yks pullo Ruskaa siihen Pyhäjärveen, perskeles..Ni siihen se sitte tämä äijä ilmesty, hiä oli kyllä sen olonen ettei passannu alakoo ryppyilemmää, ruskasteltiin siinä sitte se yö..Pyysin häntä vastavierailulle miun liiterriin, sanoin jotta on vähä tirakammat liemet Savossa, va hiä sano ettei piäse lähtemmään..en kyllä ymmärrä miks..

Törmäsin mie sitte ihan ihme heppuun, perskuta, tällä kaverilla oli pitkä parta ja käytti ferrarin punasia vaatteita, viddu,,yritti vejättee minnuu että hiä ois parisataa vuotta vanha, höh, en kai mie semmosta usko..vai uskonko??..

Ja-haas, mänihän tuas juaritteluks..asiaan:

LOKAKUUN LOISKEET
Kuukauden kevytviini joka nautitaan kevyen kepeästi eli köykäisesti on:

Lapin Kulta
*tundrahtava
*jänk'ähtävä
*hieman poroutunut
*arktinen
*hieman saamea
*kullitettu
*rakastettava

Valintaan vaikutti se että mie sairastuin ensin lapintaikaan ja sitte iski "rykimä-aika" (ei muuten ole mitään ujoa yskimistä) köhöömmm, nii miulla jäi sinne Jänkhälle kulta..siis jäin vuolemaan näppejäni..

ÖH,,asijaan.........

Kokoonnumme kotakeittiöön nauttimaan Lapin Kullan höysteenä perinteisiä Jänkhä-herkkuja kuten Herra Atrialaisen poronliha-perunasose-lootaa, riekon(tai minkä tahansa kottaraisen) rintavarustusta kera joku hillo (en kyllä muista mikä) ja sinappisilliä (menköön nyt tämän kerran, palsta-palleroisten herkkua, siis se silli).

Illan askartelu-corner tarjoaa opastetun kädestä-pitäen-tuen oikean "seidan"(seita=kelosta vuoltu puupökkelö) rakentamiseen. Seita asennetaan suojelemaan esim. kalasaalista eli tökätään rantaan,, voi niitä olla muitakin suojelu-seitoja, esim.kalja-kätkö-seita tai akan-kyttäys-seita jne.

Askartelu tarvikkeet ovat tietenkin perinteiset, kaikki muistavat tärkeät kädentaitoja edistävät välineet alkaen,,erikeepperi, sakset, lypsyjakkara, mora, silkkipaperi, haulikko, miranolia purkki, teippirulla, feeliksin suolakurkkuja, gimmellystä, soutuvene, naulauspössykkä, tennarit, sen yhen rautakaupan lippis, erinäinen määrä kakkosnelosia ja ruuveja, pultteja, muttereita ja kaukosäätimen käyttöohje + virkistävää juomaa..jees.

S**tana, tässä kukkaan mittään keloja löyvä tähän hättään, jos ei oo Jänkhäläinen,, mukkaan vaan joku halko tai risu, jos ei muuta keksi nii aina naapurin puolelta löytyy,,saha vaan mukkaan ja juhannuskoivut nurin, perskuta. Sitte vaan vuollaan oikeisiin uomiin puu-kappale opastuksen mukkaan.

Tällä kertaa ei ole mittään sissäänpiäsylomaketta ko alakaa männä sormenpäistä tunto,, en heleveta oo tämmöstä rommaania ennen kirjottanna. Joten..

Terppa-tulloo vuan kaekki sankoin joukoin :}

Nyt mie lähen lukemaan (ko miulla on tapana) pudonneita lehtiä..

Hilima von neljän-tuulen-hattu :}