Forty Chicks Happy Valley

Tavallinen kuuma tiistai aamupäivä tuo Saluuna Nothing Buttiin janoisia ohikulkijoita. Baarimikko Haizappararra hyräilee bjuuströmin piisiä hali-hali-pusi-pusi.
Maestro Mohna rämpyttää pianoa, päättää anoa kirjallisena Äijäkkäältä itsesoittavaa soitinta, arvelee että sorminäppäryydelle on mukavempaa käyttöä, on se Salama Febbis Jane niin vetävä mimmi.
SalamaF.Jane hioo Kalle-Keppijalan kanssa keskiviikkoillan Kalles kabaree tanssiesitystä, melkoisen toivottomat on SalamaF.Janen ilmeet. Siinä vaiheessa kun korsettia sovitetaan Kallelle SalamaF.Janen hermot menee ja hän lähtee Tuffes Rocheriin hakemaan rohtoa.

Ilotalon Madam Joum on etsintäkuuluttanut uusia iloluontoisia työntekijöita ja väsää työhaastattelua varten tiperiä kysymyksiä, katselee josko ketään jo näkyisi..

SalamaF.Jane kyselee Rocher Tuffelta uusimmat juorut ja muotivirtaukset. Ostaa jotain helpotusta Kallen aiheuttamaan stressiin sekä ryppyjä estävää balsamia.
Samaan aikaan paikalle saapuu uljaasti, ilman satulaa rasastava Hiawatha Sydämenilo ostamaan yrttiä rauhanpiippuun. Päästyään hevosen selästä kertoo nähneensä savumerkkejä matkalla ja tulkinnut ne varoitukseksi Kostaja-Ankan lähestymisestä.

Kaupungissa on pyörinyt 'kaupunki legenda' vaarallisesta Kostaja-Ankasta jonka rakastettu, Mestari Antaja Anni oli kaltoin viekoteltu Ankan ollessa valamassa sementtilenkkareita. Katkera Aankka on siitä lähtien etsinyt kosto mielessä katalaa roistoa ja mielitiettyään.

Uutinen Kostaja-Ankasta levisi pian kaupungissa: Saluunassa mietittiin mitä tuleman pitää? Varuilta lähetettiin sana tuomari Lion FortySix:lle saapuvaksi kaupunkiin. Pyöveli Mohna teki keväthuollon varusteisiinsa. SalamaF.Jane lapioi pari kuoppaa varuilta valmiiksi.
Hilima ja Äijäkas heräteltiin kellarista, oli menny taas viskilaadun maistelu överiksi.

Mitä tulee tapahtumaan?
Kuka on Annie Mestari Antaja?
Kestääkö Maestro Mohnan sorminivelet pianonsoiton sekä Salama Febbis Janen kovat vaatimukset?
Saadaanko Kallelle korsetti istumaan, tai oppiiko askelkuviot?
Onko Kallen Kabareessa naisten haku?
Mitä tekee Madam Joum kun ilotalon ovelle saapuu lauma nunnia?
Poikkeeko Olustelija karavaanillaan kaupunkiin?
Vaihtaako Haizapparalla hiusväriä?
Mitä OIKEESTI tietää Rohto-Tuffe?
Mitä Hiawatha Sydämenilo polttaa piipussaan?
Kerkeekö tuomari Lion FortySix ajoissa paikalle?
Löytyykö viskiin oikea aromi?

Hilima von sorry-huonot-lauserakenteet- vähä-kiireessä-kirjoitettu

 

 

Forty Happy Chicks Valley II

Aamu sarastaa..Madam Joum ja Hiawatha Sydämenilo lopettelevat rauhanpiipun polttelua kun Hiawatha Sydämenilo on huomaavinaan Tuffe Rocherin nurkilla salaperäisen mustakaapuisen olennon hiiviskelevän..on kuitenkin senverran pöllyssä ettei jaksa kiinnostua..

Aamu valkenee ja Nothing Butt Saluunassa on täysi höyräkkä päällä, Kalle-Keppijalka harjoittelee Salama Febbis Janen opastuksella vimmatusti illan Kabareeta varten.
Hai'zapparalla pitää vapaapäivää, hänellä on hiusväri päässä.
Äijäkäs on hieman huolissaan Kostaja-Ankan takia, kaupungissa kun ei ole Seriffiä ja Seriffi on ensimmäinen joka kohtaa vihollisen ja yleensä tapetaan. Hän päättää pestata Savon MexTeks preerialta kotoisin olevan porkkanan viljelijä savonäejän Seriffiksi ja lähettää tillilihan kasvattaja Artun SavonMexTex preerialle viemään sanaa halvasta tuoppioluesta jotta saataisiin lisää eu-tukijaisrahoja Saluunaan sekä tapettavia Seriffikokelaita tulevia koitoksia varten.

Toisaalla Hiawatha Sydämenilo putoaa pikku pöhnässä hevosen selästä ja jää tupertuneena maahan makaamaan..

SalamaFJane väsyy ja lepuuttelee sulokkaita sääriään Maestro Mohnan silmien ja käsien ulottuvilla sillä seurauksella että pariskunta häviää paikalta..Kalle joutuu keksimään koreografian itse ja merkitseekin sen tarkkaan ylös. Myöhemmin tulevaisuudessä eräs hänen jälkeläinen Jane-KalleP-Fonda löytää askelkuviot ja tekee sillä melkoisen omaisuuden, sitä kutsutaan silloin aerobiciksi.

Samaan aikaan Hiawatha Sydämenilo heräilee ja huomaa menettäneensä muistinsa. Kaivelee taskuaan ja löytää www-piste alkuisen käyntikortin jossa lukee "Lähtee Kun Puut Kukkivat" hän pitää sitä nimenään.

Saluunaan saapuu muukalainen Viekas Tolho Toloores, hän lymyilee ympärilleen ja tuopin saatuaan menee nurkkapöytään seurailemaan tilannetta.

Samaan aikaan Madam Joum kuulee heleää naiskuorolaulantaa ja vilkaisee ulos, puolenkymmentä nunnaahan sielä janoissaan joik'haa. Madam edelleen hieman pyörryksissä rauhanpiipun polttelusta ja lähettää nunnat Saluunaan jotta saisi hieman aikaa miettiä eriskummallista tilannetta "mihin tämä maailma on mennyt, ei tämmöistä ollut silloin vanhoina hyvinä aikoina"..

Äijäkäs tarjoo, herrasmies kun on, nunnille tuopilliset valkoviiniä, siitä lähtien sitä viiniä on kutsuttu nimellä Blue Nun. Janoisia kun olivat, viiniä kului. Kallen Kabaree alkoi ja nunnathan innostuivat aerobickkaamaan Kallen tahdissa, tosin pitkät helmat olivat hieman tiellä. Tuffe Rocher, nokkela kun oli kaiveli jostain sakset ja lyhensi kaavut polvipituuteen. Se oli ensimmäinen askel minihameeseen.

Ilta eteni ja iloluonteinen ilmapiiri Saluunassa jatkui, tupa oli jo lähes täynnä, Kallen Kabaree oli menestys, nunnilla alkoi olla jo käsitys ns. normaalista elämästä ja estot olivat karisseet. Viekas Tolho Toloores huomasi tilaisuutensa tulleen ja veti 'tuotot' liiviinsä sanan varsinaisessa merkityksessä, Madam Joumhan poti päänsärkyä kotosallaan.

Illan hämärtyessä saluunaan saapuu lännen pelätyin Tuomari Lion FortySix, kaikki jähmettyy hetkeksi kunnes meno taas jatkuu entisellään. Lion FortySix pyytää viskin ja menee takahuoneeseen pelaamaan korttia pelureiden kanssa, pari erää 'Kuka pelkää Lännen miestä' ja 'Mustaa Maijaa' ennen kun siitä tuli viranomaisten kulkuneuvo.

Ja niin ilta hämärtyy yöksi kaupungissa nimeltä Forty Happy Chicks Valley..

Vietetäänkö huomenna Salama Febbis Janen ja Maestro Mohnan kihlajaisia?
Kuka on salaperäinen mustaan kaapuun pukeutunut hiippailija Tuffes Rocherin kulmilla?
Onko Rohto-Tuffella salarakas?
Kenet Viekas Tolho Toloores kääntää seuraavaks?
Aloittaako Madam Joum nicoretin käytön?
Ottaako Hiawatha Sydämenilo jatkossa satulan käyttöön?
Harrastiko Kalle kimppakivaa?
Jääkö nunnat kaupunkiin?
Kuka kyni ja kenet korttipöydässä?
Minne hävisi Äijäkäs ja tammitynnyri viskiä?

Hilima von en-keksi-tähän-mitään

 

Forty Happy Chicks Valley III

SalamaFJane ja Maestro Mohna viettivät todellisen 'villinlännen yön' ja Maestro Mohna on aamulla täysin voipunut. SalamaFJane menee Tuffes Rocheriin hakemaan jotain virkistävää Mohnalle ja samalla kyselemään uusimmat juorut. Huomaakin ovella lööpin "Karpaaseilta kielletään alppimajan käyttö" kauheeta! hän huudahtaa.

Samaan aikaan Madam Joum on palkannut läjän nunnia ilotaloonsa. Hän tuumaa että edellisen illan näyttöjen perusteella ei koeaikaa tarvita ja solmii työsopimukset työehtosopimuksen mukaan. Arvelee että mahdollisten tautitapausten varalta olisi hyvä jos Tuffes Rocherin pieni palvelupiste perustettaisiin ilotaloon. Lähtee Rocheriin.

Hiawatha Sydämenilo on saannut muistinsa takaisin ja huomaa että röökit on loppu, lähtee myös Rocheriin ja tapaa SalamaFJanen ja Madam Joum kummastelemassa lööppiä. Yhdessä astuvat sisälle ja tavoittavat KalleP:n ja Rohto-Tuffen 'rysänpäältä'..

Samaan aikaan Saluunaan saapuu Paukku Pete ja Kalju Kaarle jotka toimivat sivutoimisesti postin palveluksessa, tuoden itsesoittavan pianon. Sitä on ootettukin, tuumaa Mohna ja verryttelee sormiaan mairea hymy kasvoillaan, muuten liikkuminen on hieman jäykkää..

Hai'zapparan hiusväri on punainen ja pulisongit blondatut, hän viheltelee bumptsi-bummia.

Toisaalla, Hilima on lähtenyt preerialle etsimään Äijäkästä koiratutkan avulla. Äijän ketku oli viskihuuruissaan lukenut Allakkaa väärin ja luuli että on perinteisen Juhanin kinkereiden aika jota hän viettää inkkariystäviensä kanssa, kokkoa poltellen, drinksuja nauttien ja leikkien nallipyssyillä 'rosvoa ja poliisia'.

Rocherissa käy melkoinen kuhina, ilmenee: Kalle on ollut Madam Joumn rakstaja viimeiset kymmenen vuotta. Selviää myös miksi Hiwatha Sydämenilo vierailee kaupungissa aina ajoittain, hän on Kallen salarakas. Rohto-Tuffe tiesi kaiken tämän ja koska hän tarvitsi varsinaisen panomiehen, testatakseen uutta rohtoa nimeltä vikakakara joka on esiaste viagrasta.

Melkoinen shokki itsekullekkin joten kaikki ovat vailla tuhtia paukkua, ja eiku Saluunaan.
Samoja aikoja saapuu myös Äijäkäs ja Hilima.
Tuomari FortySix pelaa Lasso Lassen ja Kalju Kaarlen kanssa korttia, kumpikin ovat silminnähden ihastuneet FortySixiin.
SalamaFJane hieroo Maestro Mohnaa vetreämmäksi, jotta toimintakyky palautuisi iltaan mennessä.
Äijäkäs huomaa Allakkaa uudelleen selatessaan että onkin toinen perinteinen ryyppypäivä, nimittäin Waldemarin päivä ja päättää että talo tarjoaa.

Saluunassa on melkoinen meno jo iltapäivällä, Lasso Lasselle ja Kalju Kaarlelle tulee riita FortySixin huomiosta johon FortySix sopertaa viski hiprakassa: "Hoitakaa se kuten äijät! Voittaja saa minun ikuisen rakkauden" Niin nähtiin Waldemarin päivän kaksintaistelu Saluunan ulkopuolella, Kalju Kaarle voitti ja Haudankaivaja SalamaFJanen toinen kuoppa sai täytettä Lasso Lassesta.

Waldemarin juhlinta jatkui hulvattomana aamuun saakka.


Hai'zapparalla otti seuraavaksi kiharat.
Rocher Tuffe jatkoi rohtojen keittelyä ja otti nuoren inkkarin rakastajakseen/testikäyttöön.
Maestro Mohna ja SalamaFJane menivät naimisiin ja saivat 12 lasta.
Hiawatha Sydämenilo perusti ratsastuskoulun, eikä koskaan suostunut käyttämään satulaa. Alkoi polttaa Camelia.
KalleP..anomies ja Madam Joum menivät naimisiin ja erosivat niin monta kertaa ettei kukaan pysynyt laskuissa. Nunnat osottautuivat tunnollisiksi työntekijöiksi.
Viekas Tolho Toolers, ei kerennyt koskaan testaamaan KalleP:tä. Hän teki parannuksen ja hänestä tuli harras matkasaarnaaja.
Tuomari FortySix ja Kalju Kaarle tekivät avioehdon ja FortySix suoritti kirjekurssina parturilinjan.
Hilima ja Äijäkäs pyörittivät Saluunaansa ja valmistivat loistavaa viskiä. Äijäkäs ei päässyt koskaan eroon koiratutkasta.

Koskaan ei selvinnyt kuka oli Annie Mestari Antaja, eikä Kostaja-Ankka vieraillut tiettävästi kaupungissa jonka nimi oli Forty Happy Chick Valley..

The end

Hilima von kiittää-ja-kumartaa