mökkielämee kesäauringon paisteessa on mukava haavella vielä hankien hohteessa. Miulla on kyllä melekonen puu-savvootta siellähhii tiijossa ja paskiskii pitäs tyhjentöö, hyi..

Elämee ei ois jos ei piäsis multahommiin, miulla on jo ruusutarha, mie arvelin jos laettas tulppaanitarhan tänä kevväänä, pittääkii muistoo ostoo niitä tulppaanin siemmennii. Tilliäkkii mie voesin kasvattoo ja inkiväärii, tommaattii, rysanteemii, pelarkuunii ja perskules sentään pannaan vielä laakerinlehtii. Aina mie nii innokkaana laittelen kaikkee, se on tuo Viänäsen emäntä joka kääp ne sitte hoetamassa, ko mie oon reissun piällä, tai muuten kiireinen, kyllä se varmaan tännäänii vuonna.

Kyllähän sitä joka kesä yks tönö pystyyn pittää laettoo, en sitte tiijä, oisko se huvimaja vae rillikatos..sua nähä, riippuu vähä viiliksistä.

'Kesähelloista' en tiijä mittää muuta ko se rilli ja sitähän pittää porruuttoo piällä iha myötännää.

Mie vasta hommasin sen Lamportsiinin, aenaskii tämän kesän ajelen sillä, mutta mie oon uatellu vaehtoo tuon mopetin skootteriin, piäsöö sitte harrastammaan sitä traijal-ajjoo tuolla metikön kinttupoluilla, semmosta ekstriimiä kesäillan hiljaisuuessa. Nuapurittii tykkää ko Hilima antaa vähä 'hannoo', mie otan pakoputken poijes.

Täätyyhän sitä Tenolla kalassa käävä aenaskii kerran kesässä, etelään pimmeeseen mie en kesäaekaan lähe. Ko vua muistas ottoo ne kalastusvälineet matkaan..

Hilima von kessä-fani